presse

ELSE KNUDSEN

Forfatter og billedkunstner


Jeg har kendt Susan i mange år og ved,hvor meget hun altid har brændt for maleriet. Hun bor i Mariendal Havbakker

tæt på skov og strand. Her går hun lange ture, ofte med skitseblok i hånde. At hun er inspireret af naturens skønhed, som også er barsk og vild, viser sig tydeligt i hendes kunst.

Susan arbejder eksperimenterende og har sine egne fortolkninger af naturen. Det er ofte de ufriserede landskaber, som hun fortolker helt på sin egen måde. Hun forstår at arbejde med lyset, og det er netop lyset, der giver kontrasterne  og dybden i hendes malerier. Der er en speciel nerve i hendes billeder.

Men intet er for vildt for Susan. Hun har præsteret at overnatte i Klosterhede Plantage, bare for at kunne vågne op i naturen og opleve morgenens fantastiske lys.

Når Susan omsætter sine oplevelser til billeder, fornemmer man en særlig ro blandet med mystik.

Nu er det ikke kun i det nære, at hun finder sin inspiration. Indtrykkene fra blandt andet rejser i det skotske højland, Svalbard og Island har hun omsat til malerier.

Susans kreativitet viser sig ikke kun i malerier, hun har også gennem nogle år arbejdet med stentøj, f.eks. figurer, masker og krigskanoer, inspireret af rejser til Salomon øerne, og akvareller fremstillet af pigmentfarver, hentet i midt-Australien.    Fasanvænget 17    -    DK-8330 Beder    -    +45 28 23 30 19    -    +45 86 29 57    -    susantorben@mail123.dk